Katrine Robsøe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Katrine Robsøe
Medlem af Folketinget
Nuværende
Overtaget embede
5. juni 2019
Ordførerskaber Erhvervsordfører,
Uddannelsesordfører,
Ungdomsuddannelsesordfører,
Integrationsordfører (2019 - 2020)
Udvalgsposter
Valgkreds Østjylland
Personlige detaljer
Født 21. juni 1991 (30 år)
Aarhus
Politisk parti Radikale Venstre Radikale Venstre
Forældre Jan Robsøe
Ida Kjær Robsøe
Uddannelse cand.scient.pol[1]
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Katrine Robsøe er medlem af Folketinget for Radikale Venstre, valgt som en af tre radikale i Østjyllands Storkreds ved Folketingsvalget 2019. Hun blev udnævnt som folketingsgruppens integrationsordfører, erhvervsordfører samt ordfører for videregående uddannelser,[2] men disse er senere ændret i forbindelse med partiskift og indtrædelse af stedfortrædere i folketingsgruppen.

Efter Morten Østergaard den 7. oktober 2020 trak sig som formand på baggrund af en sexismesag mellem ham og Lotte Rod kom det efterfølgende frem at han havde krænket yderlige to kvinder i folketingsgruppen. Den ene heraf Katrine Robsøe, den anden Ida Auken.[3][4]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Katrine Robsøe kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.