Kelly-kriteriet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Kelly-kriteriet er et betting-begreb der er baseret på sandsynlighedsregning, navngivet efter John Larry Kelly, Jr. i 1956. Denne teori er blevet brugt hos visse professionelle gamblere med en høj gevinstrate. Ligesom alt andet gambling teorier er der begrænsninger og risiko for tab. For at anvende Kelly-kriteriet skal sandsynligheden for at hold A vinder kampen vurderes, derefter skal man gange med odds udbudt af den pågældende bookmaker og herefter skal man dividerer med (oddset udbudt-1), herefter vil formlen udregne hvor høj din indsats bør være. Overordnet anvendes Kelly kriteriet til at vurdere hvor høj ens indsats skal være i forhold til sandsynligheden for at vinde væddemålet.

Der findes andre former for Kelly kriteriet, såsom Half-Kelly hvor blot halvdelen af den vurderede indsats bruges i væddemålet. Risikoen for tab og chancen for gevinst minimeret med halvdelen.