Kelly Bishop

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Kelly Bishop (født Carole Bishop d. 28. februar 1944) er en amerikansk skuespiller.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

De tidlige år[redigér | redigér wikikode]

Bishop blev født i Colorado Springs, Colorado med forældrene Jane Lenore og Lawrence Boden Bishop. Hun voksede op i Denver, Colorado, hvor hun trænede til at blive balletdanser og gik på flere forskellige balletskoler. Som 18-årig rejste hun til New York og fik sit første job som balletdanser. Bishop blev ved med at danse i Las Vegas og på tv indtil hun i 1967 blev udtaget til sin første Broadway-rolle i Golden Rainbow.

Kariere[redigér | redigér wikikode]

Bishops store gennembrud kom da hun blev udtaget til at være den sexede Sheila i Broadwayproduktionen A Chorus Line. For denne rolle fik hun en Tony Award og en Drama Desk Award i 1976. Udover A Chorus Line medvirkede hun i flere Broadway-stykker.

Det varede ikke længe før hun spillede sammen med store skuespillere i film. Hun fortsatte karieren ved at optræde som mor for en række kendte skuespillere bl.a. i Dirty Dancing.

Fra 2000 til 2007 spillede Bishop med i tv-serien Gilmore Girls som den tredje "pige", Emily Gilmore. Her spiller hun en velhavende mor og mormor til de to primære hovedpersoner.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Når Kelly ikke arbejder udfører hun pilates og aerobic. Hun kan godt lide at opholde sig i haven og at vandre.

Hun bor sammen med sin mand i New Jersey, USA.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]