Kenilworth Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kenilworth Castle.

Kenilworth Castle er et slot i byen Kenilworth i Warwickshire i England. Den blev opført og udbygget fra den normanniske erobring af England til tudortiden, og det er beskrevet som det "bedste bevarede eksempel på et semi-royalt slot fra senmiddelalderen, i form af dens udstrækning, form og kvaliteten af håndværket".[1] Kenilworth Castle har også spillet en vigtig historisk rolle: I 1266 var det udsat for en seks måneder lang belejring. Det er sandsynligvis den længste belejring i Englands historie. Det var base for Huset Lancaster under rosekrigene. Kenilworth var også stedet, hvor Edvard 2. blev fjernet fra tronen, hvor franskmændene i 1414 fornærmerede Henrik 5. (hvilket ifølge John Strecche var med til at udløse kampagnen omkring slaget ved Agincourt), og jarlen af Leicesters overdådige modtagelse af Elizabeth 1. i 1575.

Borgen er bygget i flere århundrede. Den blev grundlagt i 1120'erne omkring et normannisk keep, og den blev udvidet markant af kong John i begyndelsen af 1200-tallet. Der blev etableret store forsvarsværker med voldgrave ved Inddæmning af vandløb. Det gjorde, at fæstningen kunne modstå angreb fra land og vand i 1266. Johan af Gent brugte formuer på at forbedre fæstningen i slutningen af 1300-tallet, hvor han omdannede den middelalderlige borg til et befæstet slot i gotisk stil. Jarlen af Leicester udvidede slottet i Tudorstil og brugte det middelalderlige grundlag til et fashionabelt renæssancepalads.

Kenilworth blev ødelagt af rundhovederne i 1649 under den engelske borgerkrig. Kun to af bygningerne var nu beboelige. Slottet blev en turistattraktion fra 1700-tallet, og i viktoriatiden blev det berømte pga. Walter Scotts roman Kenilworth fra 1826. English Heritage har drevet slottet siden 1984. Slottet er en listed building af første grad og et Scheduled Monument. Det er åbent for publikum.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Emery 2000, p.402.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Englands geografiStub
Denne artikel om Englands geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 52°20′47″N 1°35′23″V / 52.3464°N 1.58978°V / 52.3464; -1.58978