Kenny Baker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kenny Baker
Kenny Baker convention.jpg
Kenny Baker i 2005.
Fødenavn Kenneth George Baker
Fødsels­dato 24. august 1934
Fødested Birmingham, West Midlands, England
Dødsdag 13. august 2016 (81 år)
Dødssted ManchesterRediger på Wikidata
Statsborger i England Englænder
Beskæftigelse Skuespiller og musiker
Aktive år 1977–2016
Officiel hjemmeside kennybaker.co.uk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kenneth George Baker (født 24. august 1934 i Birmingham, England, død 13. august 2016) var en britisk skuespiller og musiker. Han var dværg. Han var nok bedst kendt som manden indeni R2-D2 i Star Wars-filmene.

Baker, var 112 cm høj[1], og var en artist i et cirkus og cabaret sammen med Jack Purvis da George Lucas plukkede ham ud som skuespilleren inde i R2-D2 i Star Wars i 1977. Baker medvirkede i fem af seks Star Wars film; selv om han er krediteret på Revenge of the Sith, filmede han aldrig nogen scener. George Lucas bestemte sig dog for at kreditere ham i filmen på grund af loyalitet.[Kilde mangler] Baker spillede også rollen som Paploo, i Star Wars Episode VI: Return of the Jedi, Ewoken som stjæler en speederbike. Han skulle oprindelig spille rollen som Wicket W. Warrick, men han blev syg og rollen blev givet til Warwick Davis.

Baker medvirkede blandt også i filmene Elefantmanden, Time Bandits (også med Purvis), Amadeus og Jim Henson's Labyrinth. På fjernsynet har han medvirket i dramaserien Casualty.

Sent i 1990'erne, begyndte Baker en kortere karriere som stand-upkomiker. Baker har siden 2008 boet i Preston, Lancashire, England.[1] Selv om både han og hans afdøde kone var dværge, er ingen af deres sønner blevet det.[1]

I april 2008 blev Baker indlagt på sygehus med alvorlige brystsmerter, og hans søn Kevin Baker udtalte til mediet at "Jeg blev fortalt at han ret nemt kunne sove ind." Baker kom sig dog efterfølgende.[2]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]