Kinder Surprise

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Kinderæg eller kinder surprise som fabrikanten kalder det, er en slags slik med form som et æg. Produktet laves af den italienske konfektproducent Ferrero SpA som også har lavet nutella og mælkesnitte. Det består af et tyndt lag mælkechokolade, der udgør ydersiden af ægget, og et tyndt lag hvid chokolade, der udgør indersiden af ægget. Ægget er hult, da der inden i er en såkaldt overraskelse – evt. en slags legetøj, man kan samle, eller en lille figur, der er pakket inde i en gul cylinder. Ægget er pakket ind i hvidt og rødt sølvpapir.

Legetøjet i ægget laves af mange forskellige producenter. Det må ofte sættes sammen af køberen selv, efter vedlagt brugsanvisning. På grund af legetøjets små dele er Kinderæg ikke tilladt for børn under 3 år.

Kinderæg sælges over hele verden, med undtagelse af USA, hvor produktet er ulovligt på grund af risikoen i forbindelse med at børn kan få legetøjet galt i halsen. Spørgsmålet har også været rejst i Folketinget i anledning af, at forbundsdagens børnekommission i Tyskland også har foreslået et forbud. Fødevareministeren har oplyst, at Sikkerhedsstyrelsen vil følge sagen[1].

Noter[redigér | redigér wikikode]


Mad og drikke Stub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.