Kirsti Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kirsti Andersen
Kirsti Andersen Henk Bos.jpg
Kirsti Andersen og Henk Bos, Oberwolfach 2005
Personlig information
Født 9. december 1941 (81 år)
København
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Matematiker, matematikhistoriker Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Aarhus Universitet Rediger på Wikidata
Arbejdssted Aarhus Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kirsti Møller Andersen (født 9. december 1941 i København) er en dansk matematiker og lektor i matematikkens historie ved Aarhus Universitet.

Hun blev cand.scient. i matematik ved Aarhus Universitet i 1967 og erhvervede doktorgraden (dr. scient.) ved Aarhus Universitet i 2005 med disputatsen The Geometry of an Art: The History of the Mathematical Theory of Perspective from Alberti to Monge.

Kirsti Andersen blev efter sin kandidateksamen i 1967 ansat som amanuensis ved "Institut for de eksakte naturvidenskabers Historie" ved Aarhus Universitet. Her blev hun senere ansat som lektor med matematikkens historie som forskningsfelt.

Kirsti Andersen har i sin forskning især arbejdet med de matematiske teorier knyttet til perspektivlæren og hun er forfatter til flere større arbejder i dette område. Hendes grundige studier fik en markant afrunding i disputatsen fra 2005, der er publiceret på det ansete Springer-Verlag.

Kirsti Andersen har også gjort en stor indsats for formidling af matematikkens historie i forbindelse med den gymnasiale undervisning.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]