Kjell Elvis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kjell Elvis

Personlig information
Født 12. marts 1968 (56 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Tilknyttet LifeWealth8, Zeek Rewards, Zinzino, iWowWe Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Elvis imitator Rediger på Wikidata
Genre Rock and roll Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Kjell Elvis' hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kjell Elvis (født 12. marts 1968), egentlig Kjell Henning Bjørnestad, en norsk Elvis-imitator. Han er (per august 2003) den eneste fuldtids professionelle Elvis-imitator i Skandinavien. Bjørnestad er født i Farsund, opvokset i Vanse, og bor i Lyngdal. Han har gennemgået plastiskoperationer i forsøg på at komme til at ligne Elvis mere. Den første blev foretaget i 1994.[1] Han blev kåret til Europas bedste Elvis-imitator i en konkurrence i 2006 og fik tredjeplads i verdensmesterskabet for Elvis-imitatorer samme år.[2]

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Mens han var i militæret i 1988 begyndte han at lave Elvisimitationer. I 1997 viste NRK dokumentaren Kjell Elvis, som handlede om hans liv som en imitator. Dokumentaren blev også vist i Sverige, Tyskland og Danmark.

Han arrangerede en Elvis Festival i Kristiansand i Norge i 2001, men det var ikke en økonomisk succes. Han arrangerde en ny festival i Oslo i 2002.

Han satte verdensrekorden i at synge Elvis hits, i august 2003, da han sang nonstop i 26 timer, fire minutter og 40 sekunder. NRK satte også en rekord, ved at streame hele 26 timers koncert på deres hjemmeside.

Politik[redigér | rediger kildetekst]

Han er også kendt for at have støttet sin ven Vidar Kleppe, en tidligere politiker for Fremskrittspartiet, og i 2001 udtalte han at "hvis Elvis var i live, ville han have stemt på Fremskrittspartiet". Samme år forlod Kleppe dog partiet og dannede Sørlandslista, som Kjell også stod på som kandidat.

Priser og nomineringer[redigér | rediger kildetekst]

I 1997 kom han på sjetteplads i en Elvis imitator konkurrence i USA. I 1999 kom han på andenplads i en uofficiel EM Elvis imitator konkurrence, som fandt sted i Tyskland. Han vandt Nordisk mesterskab i 2001. Han blev kåret Europas bedste Elvis-imitator i 2006, og han kom på tredje plads i VM for Elvis imitatorer i 2006. I 2007 var han en af finalistene i "The Ultimate Elvis Tribute Contest", arrangeret af Elvis Presley Enterprises.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ NRK: Bedre liv med plastikk-kirurgi?
  2. ^ "Kristelig pressekontor: Kjell Elvis på tredjeplass i verdensmesterskapet for Elvis-imitatorer". Arkiveret fra originalen 31. august 2006. Hentet 22. maj 2014.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]