Kjerkfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kjerkfjorden
Fra højre: Kjerkfjorden, Bunesfjorden og Forsfjorden
Fra højre: Kjerkfjorden, Bunesfjorden og Forsfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Moskenes
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Lofoten
Type Fjord
Maks. længde 5 km
Maks. dybde 149 m
Oversigtskort

Kjerkfjorden eller Kirkefjorden[1] er en fjordarm af Reinefjorden i Moskenes kommune i Nordland fylke i Norge. Den går godt kilometer i nord-nordvestlig retning fra indløbet mellem Olstindneset i øst og Veines i vest.[2] Fjorden går som en direkte forlængelse af Reinefjorden på sydsiden af Moskenesøya mellem Olstinden (675 moh.) Rostadtindan og Segltinden (731 moh.) ind til Austerdalen på østsiden. På vestsiden ligger Kammen (514 moh.), Helvetestinden (602 moh.) og Merraflestinden.

De eneste bebyggelser langs fjorden er Rostad og Kjerkfjorden, som er et populært udgangspunkt for vandreture til Horseidvika på «nordsiden» af Moskenesøya. De korte vejstykker indad i bebyggelserne er ikke tilsluttet andre vejnet, men hurtigbåden fra Reine giver videre forbindelse til omverdenen.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Kjerkfjorden". Faktaark. Kartverket. 25. februar 2017.
  2. ^ Kjerkfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi