Knud Erik Westergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Knud Erik Westergaard
Født 11. december 1939 (81 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forretningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Knud Erik Westergaard (født 11. december 1939 i Hobro[kilde mangler]) er en dansk erhvervsmand, der blandt andet grundlagde KEW Industri og Kewet. Knud er uddannet mekaniker og etablerede i 1959 sammen med sin far og bror et handelsfirma, der solgte traktorer og mejetærskere i den østlige del af Himmerland.

Han gift med Jytte og har fire voksne børn.

I 1971 etablerede han firmaet KEW. Industri i Hadsund. Virksomheden startede med tre medarbejdere og blev i 1988 solgt til investeringsselskabet Incentive A/S i København. På det tidspunkt var der 1100 medarbejdere i KEW, der bestod af produktionsvirksomhed i Hadsund med 800 ansatte samt syv udenlandske salgsdatterselskaber.[1] I 1988 firmaet Kewet i Hadsund, som udviklede to elektriske biler, og der er indtil i dag har eksporteret ca. 700 biler til 22 lande.[2] I 2004 etablerede han firmaet Sun Mover, nu Mover Technology i Hadsund.[3] I 2006 etablerede han firmaet KE Holding i Hadsund.

Knud har modtaget flere priser, bl.a. flere virksomhedslederpriser og Dansk Designråds designpris. I 1991 blev kåret som årets borger i Hadsund.[4]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi