Knud J.V. Jespersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Knud J.V. Jespersen
Født 1942 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Syddansk Universitet Odense Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Historiker, docent Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Syddansk Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Knud Jesper Vinggård Jespersen (født 8. februar 1942) er en dansk historiker, der er professor ved Syddansk Universitet, og som var kongelig ordenshistoriograf fra 1995 til 2018.

Jespersen blev mag.art. i historie fra Odense Universitet 1971 og dr.phil. 1977. Han blev ansat ved Odense Universitet i 1971 som amanuensis, siden adjunkt, og blev 1975 lektor samme sted. 1989 blev han docent og endelig 1996 professor. 23. maj 1984 blev han medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I 1995 afløste han den afdøde Tage Kaarsted som kongelig ordenshistoriograf, og 1999 blev han medlem af Videnskabernes Selskab.

Han er Kommandør af 1. grad af Dannebrog, har modtaget Erindringsmedaillen i anledning af Hans Kongelige Højhed Prinsgemalens 75 års fødselsdag, Erindringsmedaillen i anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II's 25 års regeringsjubilæum, Den Hellige Skats Orden (Zui ho ho), Forbundsrepublikken Tysklands Fortjenstorden og Hvide Roses Orden.

I 2007 var hans bog Historien om danskerne 1500-2000 nomineret til Årets historiske bog, der uddeles af Dansk Historisk Fællesråd.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

  • Biografi på Syddansk Universitets hjemmeside
FilosofSpire
Denne biografi af en historiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi