Koncertforeningen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Koncertforeningen i København stiftedes 1874 af yngre musikvenner med det formål at opføre større musikværker, for soli, kor og orkester, særlig nyere frembringelser, såvel inden- som udenlandske. 1893 indstillede den sin virksomhed.

Den musikalske ledelse har under hele foreningens levetid været i hænderne på Otto Malling, de første år i forening med C.F.E. Horneman, 1878—82 med P.E. Lange-Müller, mens J.C. Fabricius har været formand. For Københavns musikliv har Koncertforeningen haft en meget væsentlig betydning, dels ved at tage sig af yngre danske komponisters arbejder, dels ved at fremføre de betydeligste store kor- og orkesterværker af udlandets nyere komponister. Ved sin afslutning overlod foreningen sit arkiv, bestående blandt andet af 150 partiturer, til Det Kongelige Bibliotek, hvor det opbevares under navnet Koncertforeningens Arkiv.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Torben Schousboe: "Koncertforeningen i København. Et bidrag til det københavnske musiklivs historie i slutningen af det 19. århundrede" i Dansk Årbog for Musikforskning 6, (1968-72), s. 171-209.
  • Lars Børge Fabricius: Træk af dansk Musiklivs Historie m. m. : omkring Etatsraad Jacob Christian Fabricius' Erindringer. København 1975. ISBN 87-17-01943-5
  • Nils Schiørring: Musikkens historie i Danmark, bd. III, s 72ff

Kilder[redigér | rediger kildetekst]



Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.
MusikforeningSpire
Denne artikel om en musikforening er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Musik