Konform

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For kemiske konformere se rotamer
Icon apps query.svgHvad handler artiklen om?
Denne artikels indledning bør kort forklare, hvad artiklen handler om, jf. stilmanualen. Husk at skrive det indlysende.
Broom icon.svgDenne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

At være konform betyder i bred forstand "at gøre det som mængden gør", dvs. mennesket har tendens til at gøre som det fleste andre.

Eksperiment[redigér | rediger kildetekst]

Der er lavet et eksperiment[kilde mangler] angående konformitet, hvor man placerede en mængde personer i et klasseværelse, hvoraf en var "offer" (eller testperson) og resten var skuespillere. Testpersonen havde fået og vide at eksperimentet handlede om noget indlæring, men handlede i virkeligheden kun om ham. Læreren skriver så regnestykket 2+2=? på tavlen og beder eleverne svare på det.

Testpersonen er velfungerende så er godt klar over, hvad dette simple regnestykke er lig med, men da læreren beder alle, som mener svaret er 5 række hånden i vejret - hvorefter alle skuespillerne rækker hånden i vejret, så bliver han i tvivl om noget hans ellers var så overbevist om. Læreren spørger så om der er nogen som mener svaret er 4, hvor han ikke rækker hånden op. Han forbliver konform.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]