Kongeriget Araucanien og Patagonien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kongeriget
Araucanien og Patagonien
Flag


Flag

Valgsprog: Independencia y Libertad
(Dansk: Uafhængighed og Frihed)
Nationalsang: ingen
Områdetype: Mikronation
Placering: Det sydlige Chile og Argentina
Areal: ukendt
Befolkningstal: ukendt
Grundlagt: 1860
Regent: Prins Stanislas (2014 - )[kilde mangler]
Angivet regeringsform: Konstitutionelt monarki
Sprog: Mapuche og Fransk
Angivet møntfod: Peso

Kongeriget Araucanien og Patagonien blev grundlagt af den franske advokat og eventyrer Orelie-Antoine de Tounens i det sydlige Sydamerika i midten af det 19. århundrede. På det tidspunkt var de indfødte Mapuche-folk involveret i en desperat væbnet kamp for at bevare deres uafhængighed over for fjendtlige militære og økonomiske overgreb fra regeringerne i Chile og Argentina, som var interesseret i at overtage Mapuche-områderne på grund af de landbrugsmæssige muligheder.

Under et besøg i området i 1860 fik Orelie-Antoine de Tounens sympati for Mapuche-sagen, og Mapuche-lederne valgte ham til gengæld som konge om landområder i Patagonien og Araucanien – muligvis i forventning om, at deres sag ville stå bedre, når den blev fremlagt med en europæer som talerør. Orelie-Antoine gik så i gang med at nedsætte en regering, designede et blå-hvid-grøn-stribet flag og prægede mønter for nationen under navnet Nouvelle France.

Orelie-Antoine I, Konge af Araucanien og Patagonien

Hans anstrengelser for at opnå international anerkendelse for Mapucherne blev forhindret af regeringerne i Chile og Argentina, som fangede ham, fængslede ham og senere deporterede ham flere gange. Kong Orelie-Antoine I døde til sidst ludfattig i Frankrig i 1878 efter i årevis forgæves at have kæmpet for at genvinde sin efter, egen opfattelse, legitime autoritet over kongeriget.

Den nuværende efterfølger efter den første araucanske konge, Prins Felipe, bor i Frankrig og har givet afkald på sin forgængers krav på kongeriget, men han har holdt mindet om Orelie-Antoine i live og har givet sin støtte til den fortsatte kamp for Mapuchernes selvbestemmelse ved at give tilladelse til udstedelsen af omkring fyrre mønter i kobbernikkel, sølv, guld og palladium.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Kongelige familie[redigér | rediger kildetekst]

Andre[redigér | rediger kildetekst]

List-Icon.svgInfoboks uden skabelon
Denne artikel har en infoboks dannet af en tabel eller tilsvarende.