Kongskilde Industries

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
MultiAir blæsere i Teknologicenteret i Sorø

Kongskilde Industries A/S er oprindeligt en dansk jordbrugsredskabs og -maskinfabrikant, som siden 2007 har været ejet af DLG og som har hovedsæde i Lynge-Eskilstrup i Sorø Kommune. I 2016 købte CNH Industrial landbrugsdelen af DLG. Tilbage er industri- og korndelen.

Produktion af blæsere i Sorø

Koncernens produkter består af udstyr til tørring, rensning og transport af kornsorter samt udstyr til pneumatisk transport og behandling af procesaffald i industrien. CEO er Jeppe Lund [1].

Mærker[redigér | redigér wikikode]

Koncernen driver følgende kernemærker:

  • Kongskilde

Historie[redigér | redigér wikikode]

Hans Tyndeskov (tv) og Mogens Petersen (th) foran den oprindelige Kongskilde Maskinfabrik i 1949, som nu er museum (kun adgang for Kongskilde's ansatte og gæster).

Kongskilde blev etableret den 15. November 1949 af de to svogre, Hans Tyndeskov og Mogens Petersen, dengang makaniseringen af landbruget for alvor tog fart i Danmark. Virksomhedens første produkt var kornblæsere. [2]

[redigér | redigér wikikode]

Kongskildes logo var lige fra virksomhedens start et stort ”K” i en kvadrat eller en cirkel. Det er igennem tiden blevet videreudviklet og sat sammen med en specielt designet logoskrift. I 1960’erne udvikledes desuden ”Kongskilde-smeden”, som blev brugt på bygningsskilte, som symbol på harvetænder og som logo på tryksager fra Kongskilde. Den dag i dag pryder ”Kongskilde-smeden” museet, hvor han her står som et stærkt symbol for virksomhedens fortid.

Ejerforhold[redigér | redigér wikikode]

2007 blev DLG 100 % ejer af Kongskilde Industries A/S. I 2016 frasolgtes landbrugsdelen til CNH Industrial. DLG beholdt industri- og korndelen.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Direktionen på kongskilde.com
  2. ^ Historie på kongskilde.com

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]