Konitsa

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Konitsa
Overblik
Land Grækenland Grækenland
Postnr. 441 00 Rediger på Wikidata
Telefonkode 26550 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 2.942 (2011) Rediger på Wikidata
Andet
Højde m.o.h. 600 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.konitsa.gr
Oversigtskort

Konitsa (græsk: Κόνιτσα) er en by i Ioannina i Epirus, Grækenland. Den ligger nord for hovedstaden Ioannina og nær den albanske grænse. Nordøst for Konitsa ligger en gruppe landsbyer kendt som Zagorochoria. Byen blev bygget amfiteaterformet på en bjergskråning af Pindus-bjergkæden, hvorfra den har udsigt over dalen, hvor floden Aoos møder floden Voidomatis .

Konitsa fungerer som et regionalt knudepunkt for flere små landsbyer i Pindos og har mange butikker, skoler og et almindeligt hospital. Primære aspekter af økonomien er landbrug og turisme; det er et populært udgangspunkt for turister og vandrere, der ønsker at udforske Pindos-bjergene, eller som ønsker at tage rafting i floden Aoos eller paragliding. På grund af Konitsas nærhed til steder af særlig interesse, såsom Vikos–Aoös Nationalpark, som inkluderer Vikoskløften, Aoos- kløften og Tymfi-bjergene, Dragesøerne på Tymfi og Smolikas og svovlbade i Kavasila, er der en del turisme i regionen.

Kommunen[redigér | rediger kildetekst]

Konitsa kommune

Den nuværende Konitsa kommune blev dannet ved kommunalreformen fra 2011 ved fusionen af følgende 5 tidligere kommuner, der blev kommunale enheder (bydele i parentes):[1]

  • Konitsa (Aetopetra, Agia Paraskevi, Agia Varvara, Aidonochori, Amarantos, Armata, Elefthero, Exochi, Gannadio, Iliorrachi, Kallithea, Kavasila, Kleidonia, Konitsa, Mazi, Melissopetra, Molista, Molyvdoskepastos, Monastiri Pikasala, Nikan Pournia, Pyrgos)
  • Aetomilitsa
  • Distrato
  • Fourka
  • Mastorochoria (Asimochori, Vourmpiani, Gorgopotamos, Drosopigi, Kallithea, Kastania, Kefalochori, Kleidonia, Lagkada, Oxya, Plagia, Plikati, Pyrsogianni, Chionades)

Konitsa kommune har et areal på 951.184 km2[2]

Provins[redigér | rediger kildetekst]

Provinsen Konitsa ( græsk: Επαρχία Κόνιτσας ) var en af provinserne i Ioannina-præfekturet, som havde samme område som den nuværende kommune.[3] Det blev afskaffet i 2006.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kallikratis law Arkiveret 12. juli 2017 hos Wayback Machine Greece Ministry of Interior (græsk)
  2. ^ "Population & housing census 2001 (incl. area and average elevation)" (PDF) (græsk). National Statistical Service of Greece. Arkiveret fra originalen (PDF) 21. september 2015.
  3. ^ "Detailed census results 1991" (PDF). Arkiveret fra originalen (PDF) 3. marts 2016.  (39 MB) (græsk)