Kornstadfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kornstadfjorden
Eide ved Kornstadfjorden
Eide ved Kornstadfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Averøy og Eide
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Nordmøre
Maks. længde 9 kilometer
Oversigtskort

Kornstadfjorden er en fjord langs kommunegrænsen mellem Eide og Averøy kommuner på Nordmøre i Møre og Romsdal fylke i Norge. Fjorden har indløb mellem Tevikholmen i nordøst og Ramsvikneset i sydvest og er en fortsættelse af Lauvøyfjorden. Den går 9 kilometer mod sydøst til Rånestangen på sydvestsiden af Averøya. Øst for Rånestangen går Kvernesfjorden mod nordøst på sydøstsiden af øen.[1]

Bygden Lyngstad ligger på vestsiden af fjorden og det samme gør bebyggelsen Øygarden. På den modsatte side, over for Øygarden ligger Steinsgrenda på Averøya. Kommunecenteret Eide ligger helt mod syd i fjorden, i overgangen mellem Kornstadfjorden og Kvernesfjorden.

Fylkesvej 64 går langs vestsiden af fjorden, mens fylkesvej 247 går på østsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Kornstadfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi