Korsfjorden (Sør-Trøndelag)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Korsfjorden. (Se også artikler, som begynder med Korsfjorden)
Korsfjorden
Gaulosen til venstre, Orkdalsfjorden i midten. Korsfjorden går mod højre i billedet
Gaulosen til venstre, Orkdalsfjorden i midten. Korsfjorden går mod højre i billedet
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Orkdal, Trondheim og Indre Fosen kommuner
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Sør-Trøndelag
Type fjord
Maks. længde 4 kilometer
Oversigtskort

Korsfjorden er en del af Trondheimsfjorden i Orkdal, Trondheim og Indre Fosen kommuner i Trøndelag fylke i Norge. Navnet henviser til, at fire fjordarme mødes her: i nordvest udløbet af Trondheimsfjorden, i nordøst Flakkfjorden, i sydvest Orkdalsfjorden og i sydøst Gaulosen. Fjorden starter i nordvest mellem Rødbergneset i nord og Geitaneset i syd, og i nordøst ender fjorden omtrent mellem Trongen i nord og Rye i syd.[1]

Bygden Stadsbygd ligger i Indre Fosen på nordsiden af fjorden, Kjøra i Orkdal på vestsiden, Byneset i Trondheim på østsiden og Viggja i Skaun på sydsiden.

Korsfjorden møder Trondheimsfjorden. I baggrunden er Agdenes til venstre og Indre Fosen til højre.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Korsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi