Kota Kinabalu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kota Kinabalu
Kota Kinabalu
Kota Kinabalus flag Kota Kinabalus byvåben
Flag of Kota Kinabalu.svg Seal of Kota Kinabalu.svg
KK Composite.jpg
Urets retning fra venstre hjørne: 1Borneo, Tun Mustapha Tower, Wisma Tun Fuad Stephens, centrum af Kota Kinabalu og Wawasan Intersection.
Overblik
Land Malaysia Malaysia
Borgmester Datuk Abidin Madingkir
Delstat Sabah Sabah
Grundlagt 1882
Demografi
Kota Kinabalu 452,058[1] (2010)
 - Areal 351 km²
Stor-Kota Kinabalu 628,725 (2010)
Andet
Tidszone UTC +8
Hjemmeside www.dbkk.sabah.gov.my
Oversigtskort

Kota Kinabalu, tidligere Jesselton, er hovedstad i Sabah, en af delstaterne i Malaysia, ligesom den er hovedstad for Sabah's West Coast Division. Kota Kinabalu ligger på nordvestkysten af øen Borneo ud mod Det Sydkinesiske Hav og Tunku Abdul Rahman Parken (med bl.a. den idylliske Gaya Island) på den ene side, og med bjerget Mount Kinabalu i Kinabalu Nationalpark i baggrunden på den anden side, strækker Kota Kinabalu sig langs flere kilometer kyststrækning samt stadig længere ind i landet. Med en anslået befolkning på 532.129 i selve byområdet og omkring 700.000 inkl. oplandet er Kot Kinabalu den største by i Sabah og den sjettestørste by i Malaysia.

Kota Kinabalu – der ofte blot betegnes som KK – er kendt nationalt og internationalt som et turistmæssigt gateway samt som en af de mest betydningsfulde adgangsveje for turister, der vil dybere ind i Sabah og Borneo. Kinabalu National Park ligger blot 90 km og 2 timers kørsel fra byen, ligesom der er mange turistmæssige seværdigheder i selve byen. Kota Kinabalu er – sammen med Kuching i Sarawak – samtidig ved at vokse til et stadig mere betydningsfuldt center for kommercielle og industrielle aktiviteter i Øst-Malaysia, hvad der er med til at gøre byen til en af de hurtigst voksende byer i Malaysia.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Key summary statistics for Local Authority areas, Malaysia, 2010, page. 1 and 8

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Asiens geografiSpire
Denne artikel om Asiens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi