Kristeligt Dagblad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kristeligt Dagblad
Generelle informationer
Type Dagblad
Hovedsæde Danmark København, Danmark
Oprindelsesland DanmarkRediger på Wikidata
Grundlagt 1896; 121 år siden (1896)
Redaktør Erik Bjerager
Sprog DanskRediger på Wikidata
Oplag Ca. 26.000
Andet
Cvr-nummer 17725114Rediger på Wikidata
Websted www.kristeligt-dagblad.dk

Kristeligt Dagblad er en dansk avis, der har et oplag på ca. 29.000 mandag til lørdag. Fredag og lørdag er oplaget på mere end 40.000). Avisen sælges udelukkende i abonnement. Avisen læses dagligt af omkring 100.000 danskere og avisens nettjenester besøges månedligt af ca. 650.000.

Avisen udkom første gang i 1896.[1] Det var et initiativ started af den lutherske Indre Mission'en skabt som modstykke til den [[Politisk radikalisering|politiske radikalisering og [[ateisme]}]n.[2] Avisens ansvarshavende chefredaktør siden 1994 er Erik Bjerager, der siden 1995 også har været avisens adm. direktør.

I 1995 var avisen ved at gå konkurs efter en lang årrække med millionunderskud. Avisens ledelse gennemførte med succes en økonomisk rekonstruktion ved at rejse ny aktiekapital. Berlingske Media købte en betydelig aktiepost (22%), som siden blev solgt til Chr. Augustinus Fabrikker og Kristeligt Dagblad.[3][4] De største aktieposter ejes i dag (2013) af Kristeligt Dagblads Fond og Chr. Augustinus Fabrikker, der til sammen har mere end 50 procent af aktierne, mens knap 3.000 mindre aktionærer besidder de resterende aktier.

En stærk satsning på stofområderne tro, etik og eksistens og en stærk markedsføringsstrategi har siden midten af 1990'erne været medvirkende til, at Kristeligt Dagblad i perioden 1995-2017 er Danmarks hurtigst voksende betalte avis.[5]

Chefredaktører

Øvrige aktiviteter[redigér | redigér wikikode]

Kristeligt Dagblads øvrige aktiviteter omfatter bl.a. Kristeligt Dagblads Forlag og en fordelsklub for avisens abonnenter. Kristeligt Dagblad uddeler også en række priser, der uddeles årligt . Kristeligt Dagblad driver en længere række gratis websites bl.a. www.religion.dk og www.kristendom.dk.

Priser[redigér | redigér wikikode]

Webtjenester[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]