Kristian Hindhede

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kristian Hindhede
Født 19. august 1891 Rediger på Wikidata
Død 8. januar 1969 (77 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Hellerup Kirkegård Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forretningsperson, ingeniør Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Betonbiler fra Kristian Hindhedes virksomhed A/S De danske Betonfabrikker på Grønttorvet (nuværende Israels Plads) ved Nørreport i København 1931

Kristian Hindhede (19. august 1891 i Skanderborg8. januar 1969 i Cannes) var en dansk civilingeniør og industrimand. Han var søn af lægen og ernæringsforskeren Mikkel Hindhede.

Hindhede blev cand.polyt. 1913, var indkaldt til militærtjeneste i sikringsstyrken 191416, var ingeniør hos N.C. Monberg 1916 – 21 og ved Københavns Amts vejvæsen 192226.

Han drev egen entreprenørvirksomhed fra 1926 og var direktør for A/S De danske Betonfabrikker fra 1927, for Internationalt Beton Compagni fra 1934 og for Betonvarefabriken Sjælland A/S fra 1947. Han var tillige bestyrelsesformand i selskaberne samt i A/S Aarhus Betonfabrik og A/S De forenede Vognmandsforretninger.

I 1920'erne begyndte Kristian Hindhede at bruge lastbiler med roterende betonkanon og beskrives som opfinderen af dette køretøj i Kraks Blå Bog. En lignende patentansøgning fra Stephen Stepanian registreredes i USA i 1916, men blev afvist i 1919.

Kristian Hindhedes virksomhed A/S De danske Betonfabrikker (senere KH Beton) udvikledes til Unicon A/S, Skandinaviens største leverandør af fabriksbeton.

I 1928 importerede Hindhede som den første i Danmark en mekaniseret gravemaskine. Af reklamemæssige grunde lod han male 'Grave Compagniet' på siden af maskinen, forkortet 'Grav Co'. Med dette navn på siden af det nye uhyre, blev det omgående døbt til gravko i folkemunde.

En betonbil fra KH Beton er bevaret på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi