Kulturbotanisk Have

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kulturbotanisk Have er en botanisk have i Odense. Haven er med sine 9.000 forskellige plantearter, Danmarks største levende plantesamling.[kilde mangler]

Geografisk placering[redigér | redigér wikikode]

Kulturbotanisk Have ligger i den østlige del af Odense, syd for Odense Å og nord for jernbanestrækningen fra Odense til Nyborg. Kulturbotanisk Have ligger ved siden af Kolonihaveforeningen Søndergårds Haver H/F Søndergårds Haver, der blev grundlagt i 1945 og består af 351 haver. Den er dermed den største haveforening i Odense[1]. Området med Kulturbotanisk Have og Kolonihaveforeningen Søndergårds Haver H/F har var en del af landsbyen Ejby, der er gammel, nærmest forsvunden landsby og jorden hørte til en af de 14 oprindelige gårde i landsbyen Ejby. Kolonihaveforeningen er navngivet efter den sidste ejer af denne gård, der hed Chr. Søndergård [2].

Historie[redigér | redigér wikikode]

I 1949 blev læreren Arne Emdal bevilliget et stykke jord til at oprette en botanisk have, der skulle bruges i undervisningssammenhænge. Oprindeligt hed haven Skolebotanisk have og var ejet af Odense Skolevæsen. Her kunne man få undervisning i botanik, og få udleveret planter. Senere overgik haven til Kommunens parkafdeling.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Haveforeningen Søndergårds Haver
  2. ^ Eva Lund: Træk af en forsvunden landsbys liv. Ejby, Vor Frue landsogn, Odense.

Koordinater: 55°23′56″N 10°25′47″Ø / 55.3988°N 10.4298°Ø / 55.3988; 10.4298