Kunstbygningen Filosoffen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kunstbygningen Filosoffen
Generelle informationer
Lokalt navn Filosoffen
Type Kunst
Adresse Filosofgangen 30, 5000 Odense C
Grundlagt 1933
Eksterne henvisninger
filosoffen-odense.dk

Kunstbygningen Filosoffen er et kunst- og kultursted i Odense, som udover udstillingslokaler og café, også indeholder billetsalget til Odense Aafart. Bygningen ligger ved Munkemose lige ud til Odense Å og har efter ombygning i 2014 også en åben forplads med udeservering.

I 1982 blev bygningen overdraget til Odense Kommune.

Bygningen[redigér | rediger kildetekst]

Den første udstillingsbygning på stedet blev bygget i 1933 af foreningen Fynske Kunstnere. Bygningen blev finansieret via midler fra fonde, mens grunden blev stillet til rådighed af Odense Kommune.

I 1989 blev der udskrevet en arkitektkonkurrence om at bygge ny kunstbygning. Konkurrencen blev vundet at arkitekt Hanne Kjærholm og bygningen stod klar til indvielse i 1994. I 2014 blev bygningen udbygget og udvidet efter arkitektforslag af Erik Brandt Dam. Byggerieret og udvidelse blev i 1995 og 2015 præmieret af Odense Kommune for godt og smukt nybyggeri.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanskSpire
Denne artikel om et dansk bygningsværk og/eller en dansk seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 55°23′N 10°23′Ø / 55.39°N 10.38°Ø / 55.39; 10.38