Kvindelige Kunstneres Samfund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Kvindelige Kunstneres Samfund er én af verdens ældste faglige foreninger for kvindelige kunstnere.

Kvindelige Kunstneres Samfund (KKS) blev stiftet i København i 1916 med Anna Ancher, Anne Marie Carl-Nielsen, Marie Henriques og Helvig Kinch som drivende kræfter. Formålet med Kvindelige Kunstneres Samfund var gennem at samle de kvindelige kunstneres stemmer ved valgene til Akademiraadet, Charlottenborg Forårsudstilling og øvrige kunstinstitutioner at opnå lige vilkår med de mandlige kunstnere. Dette dokumenteres i forhandlingsprotokollerne, der sammen med medlemsprotokoller og andre arkivalier udgør KKS-arkivet.

På den stiftende generalforsamling valgtes maleren og billedhuggeren Helvig Kinch som formand. Senere formænd har været Marie Henriques, Agnes Lunn, Sophie Pedersen, Elisabeth Neckelmann, Gudrun Poulsen, Inger Lut Debois, Lise Ring - og fra 2010 Kit Kjærbye.

Æresmedlemmer af KKS har været Anna Ancher, Helvig Kinch, Anna Klindt Sørensen, Gudrun Poulsen, Helen Schou og Inger Marie Jørgensen.

I 2014 blev foreningens formålsparagraf "opdateret" og herfra citeres: "Foreningens formål er at arbejde for fuld ligestilling af og ligeværd for kvinder og mænd, så de på lige vilkår kan arbejde som professionelle kunstnere."

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]