Løvfald I/S

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

Løvfald I/S er en organisation uden religiøse bindinger, der har til formål sammen med private skove og de stedlige kommuner at kunne tilbyde urnenedsættelser ved foden af træer i særligt udvalgte skovafsnit. Organisationen begyndte som Foreningen Løvfald, der siden 2005 arbejdede for at opnå tilladelse til dette. En sådan tilladelse blev dog først mulig efter en ændring af begravelsesloven, der trådte i kraft 1. august 2008.

Foreningen blev oprettet i 2004 af industrimanden Preben Dalgaard og hustru. I 2005 søgte den om tilladelse til urnenedsættelser i skovene, men fik afslag fra kirkeminister Bertel Haarder (Venstre). I 2007 stillede oppositionen "Forslag til folketingsbeslutning om mulighed for urnenedsættelser i fredskove". Regeringen var positiv – kun Dansk Folkeparti var imod, og forslaget blev vedtaget. Et efterfølgende lovforslag (L75) blev ved tredjebehandling 22. maj 2008 enstemmigt vedtaget af Folketinget. Den ændrede begravelseslov trådte i kraft 1. august 2008.

DanskStub
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Dansk forening eller organisation