L.A. Ring

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Landevejen ved Maagenstrup, 1888
Landsbygade i Baldersbrønde, 1905, ARoS.
Brøndsgade, Sankt Jørgensbjerg, 1927, ARoS

Laurits Andersen Ring (født Laurits Andersen) (15. august 1854 i Ring10. september 1933 i Skt. Jørgensbjerg) var en tidlig, dansk, symbolistisk maler. Han koncentrerede sig siden om maleri af realistiske scener af husmænd og deres boliger, og i 1881 tog han navn efter sin fødeby, landsbyen Ring syd for Næstved, og kendes siden som L.A. Ring.

Ring opvoksede under beskedne kår på et husmandssted og kom efter konfirmationen i lære som håndværksmaler i Præstø. I en kort periode gik han på Kunstakademiet i København, men færdiggjorde aldrig uddannelsen. Han tilbragte en kort tid på Kunstnernes Studieskole under skagensmaleren P.S. Krøyer.

Han boede i en periode i Baldersbrønde ved Hedehusene i den gamle skolebygning, der senere blev beboet af en anden maler, Ludvig Find. Han har malet flere billeder med motiv fra disse byer.

De fleste af hans malerier trækker på det sydsjællandske landsbyliv og landskabet fra Præstø til Næstved. Der findes eksempler på hans værker på stort set alle danske kunstmuseer, bl.a. Den Hirschsprungske Samling i København.

Den 25. juli 1896 blev han gift med kunstmaleren Sigrid Kähler, der var datter af Næstved-keramikeren Herman Kähler. Deres søn Ole Ring malede til forveksling i faderens stil.

Litteratur

  • Peter Nørgaard Larsen, L.A. Ring - på kanten af verden, Statens Museum for Kunst, 2006. ISBN 87-90096-73-8.
  • Holger Jerrild, "Hos Maleren L.A. Ring", s. 163-172 i: Gads Danske Magasin, 1933.

Ekstern henvisning

L.A. RingKunstindeks Danmark/Weilbachs Kunstnerleksikon

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:


MalerSpire
Denne malerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi