LYNGBYversion2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

LYNGBYversion2009 er et lokalt danskt politisk samarbejde i Lyngby-Taarbæk Kommune. Organisationen er dannet af partierne Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre og Dansk Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune.

LYNGBYversion2009s historie[redigér | rediger kildetekst]

Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti har i mere end 60 år haft flertal i Lyngby-Taarbæk. Senest blev budgettet i efteråret 2008 vedtaget af medlemmerne af disse to partier[1]. De to partier er i debatten også blevet kaldt "A/C-alliancen"[2].

Socialdemokraterne og de konservative sidder både på borgmesterposten[3] samt hovedparten af de stående udvalg[4] i kommunen, hvorfor ansvaret for de økonomiske problemer[5], der har hobet sig op over en årrække, må antages at ligge her.

Partierne i samarbejdet[redigér | rediger kildetekst]

De fem partier – Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre og Dansk Folkeparti – dannede i januar 2009 en vision om, at de kan skabe en anderledes dagsorden i Lyngby-Taarbæk Kommune, frem for den nuværende, der har været åbenlys i pressen[6] med protester og demonstrationer[7]. Derfor gik de sammen i initiativet LYNGBYversion2009, der vil gøre tingene på en anderledes måde.

LYNGBYversion2009 i dag[redigér | rediger kildetekst]

Samarbejdets partier kæmper[kilde mangler] for større åbenhed og mere borgerinddragelse i Lyngby-Taarbæk Kommune. Dette er sket ved borgermøder, ligesom der fremlægges sager af de valgte politikere i kommunalbestyrelsen.

Navnet "LYNGBYversion2009" refererer til byens navn, hvori kommunens rådhus ligger; Kongens Lyngby, i daglig tale "Lyngby". "version2009" er tvetydigt, idet man både taler om en "version 2" som defineret i softwareverdenen samt en ny version af lokalpolitik til kommunalvalget i november 2009.

Manifestet[redigér | rediger kildetekst]

På LYNGBYversion2009s hjemmeside kan man læse følgende værdigrundlag[8], også kaldet "Manifestet":

 • LYNGBYversion2009 vil væk fra de lukkede møder og "hovsa"-sparekataloger. Vi arbejder for langsigtede planer, der udvikler og ikke afvikler, og hvor borgerne inddrages i god tid.
 • LYNGBYversion2009 vil arbejde for, at de seneste års besparelser rulles tilbage, så der igen bliver mulighed for at sikre kvaliteten på skoleområdet, for familievenlige åbningstider i institutionerne, for skovbørnehaver og for en rimelig biblioteksservice.
 • LYNGBYversion2009 har ikke kun blik for kommunens umiddelbare problemer, men fokus på udvikling i et langsigtet perspektiv. *LYNGBYversion2009 handler derfor også om visioner, om mere energi- og miljørigtige løsninger i byggeri, varmeforsyning og transport. Det handler om lokalplaner med fokus på fællesskabet og om den kommunale kulturpolitik. Det handler om alt fra de ældres vilkår over madordninger i institutionerne til tillid og ansvar til kommunens ansatte.
 • LYNGBYversion2009 er bekymret for kommunens økonomi. Det drejer sig om at bruge pengene mest fornuftigt og om at have den økonomi, der skal til. Vi vil pege på, at de kommunale opgaver kan løses mere tilfredsstillende, hvis der tænkes nyt og anderledes. Budgettet i 2009 var den dråbe, der fik bægeret til at flyde over.
 • LYNGBYversion2009 er et forsøg på en ny start for kommunen. Vi inviterer alle med visioner og ønsker om nytænkning til at være med i denne proces. Gennem et fælles engagement vil vi finde nye måder at gøre tingene på og nye løsninger.
 • Kort sagt: Lyngby-Taarbæk Kommune i en ny version!

Valgte politikere for LYNGBYversion2009[redigér | rediger kildetekst]

Samarbejdet har følgende politikere siddende i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune i dag:

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ Budgetvedtagelsen (Webside ikke længere tilgængelig) Budget 2009 vedtaget i efteråret 2008 på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside
 2. ^ Man kan ikke skjule sandheden Lokalavisen Det Grønne Område 29. maj 2009
 3. ^ "Borgmester Rolf Aagaard-Svendsen Kommunens side om borgmesteren". Arkiveret fra originalen 9. juli 2009. Hentet 4. juni 2009.
 4. ^ "Kommunalbestyrelsen 2006-2009 Kommunens hjemmeside med de politiske partier". Arkiveret fra originalen 9. juli 2009. Hentet 4. juni 2009.
 5. ^ Økonomisk krise i Lyngby-Taarbæk TV2/Lorry 27. august 2008
 6. ^ De skændes så det brager TV2/Lorry 14. marts 2007
 7. ^ Demonstrationer i Lyngby i forbindelse med budgetvedtagelsen TV2/Lorry 6. oktober 2008
 8. ^ Historisk udfordring af 60 års blokpolitisk 'Berlin-mur' i Lyngby-Taarbæk (Webside ikke længere tilgængelig) Værdigrundlaget for LYNGBYversion2009