Lange Nacht der Museen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Indgang til museum i Čakovec i Kroatien i 2011 under Museernes lange nat

Lange Nacht der Museen (museernes lange nat) er en fællesaktion bestående af flere museer og kulturinstitutioner i et geografisk afgrænset område, som i fællesskab holder åbent til ud på natten, og som markedsføres i fællesskab, for at gøre nye grupper af besøgende opmærksom på kulturelle institutioner.

Lange Nacht der Museen fandt første gang sted i januar 1997 i Berlin. Siden da er antallet af museer, udstillinger og kunstprojekter der deltager i byen steget fra 12 til 125. Et fælles entrékort giver ikke kun adgang til alle deltagende institutioner, men muliggør også den offentlige transport til og mellem disse.

I 2007 blev den med tiden grænseoversskridende aktion støttet af Europarådet. Derfor havde mere end 2.000 museer i 39 lande åbent en lørdag aften den 19. maj 2007. Alene i Europa deltog byerne Baku, Bruxelles, London, Paris, Strasbourg, Zagreb, Bratislava, Barcelona, Madrid, Lissabon, Beograd, Tallinn, Budapest, Venedig, Lugano, Vilnius, Krakow, Warszawa og Bukarest.[1]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Europarat unterstützt dritte „Museumsnacht" am Samstag, 19. Mai". Europarådet. 17. maj 2007. Arkiveret fra originalen 6. juli 2007. Hentet 17. maj 2013.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


MuseumSpire
Denne artikel relateret til museer er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump