Lars Krarup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Lars Krarup (født 11. maj 1972 i Tjørring) er en dansk politiker, der siden 2002 har været borgmester i Herning Kommune, valgt for Venstre.

Hans forældre er Ede og Hartvig Krarup (Tjørring).

Lars Krarup er uddannet slagter. Han har været medlem af Herning Byråd siden 1998 og overtog borgmesterposten efter partifællen Helge Sander, der kort forinden var blevet udnævnt til videnskabsminister i VK-regeringen.

Fra 1997 til 2000 arbejdede Lars Krarup som key account manager hos Tuborg, og i 2000 var han salgschef for Carlsberg/Tuborg i Jylland og på Fyn. Fra 2000 til 2001 var han direktør for Blue Fox Herning A/S. Han er medlem af KL's bestyrelse samt af bestyrelserne for KMD og Kommunekredit.

Ved kommunalvalget i 2005 fik Lars Krarup 15.206 personlige stemmer. Venstre har som få steder i landet absolut flertal i Herning Kommune. Ved Kommunalvalget 2009 blev Lars Krarup genvalgt med 15.474 personlige stemmer, hvad der svarer til 35% af samtlige afgivne stemmer i Herning Kommune

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpg Artiklen om politikeren Lars Krarup kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.