Lars Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Lars Larsen (erhvervsmand))
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Lars Larsen
Andre navne Dyne-Larsen
Født Lars Kristinus Larsen
6. august 1948 (70 år)
Thy
Nationalitet Dansk
Forældre Lars Kristinus Larsen
Signe Vera Kirstine Hansen
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Direktør for JYSK, erhvervsmand
Nettoformue 20,8 mia. DKK[1]
Nomineringer og priser
Udmærkelser Ridder af Dannebrog (2010)

Lars Kristinus Larsen (født 6. august 1948 i Thy)[2] også kendt under navnet Dyne-Larsen, er grundlægger og delejer af butikskæden JYSK (det tidligere Jysk sengetøjslager). JYSK er i dag en global koncern med over 2.400 butikker i 39 lande.

Lars Larsen er gennem selskabet Lars Larsen Group delejer af møbelkæderne ILVA, IDEmøbler, Bolia og Sengespecialisten.[3]

Han er Danmarks fjerderigeste person med en anslået formue på 20,8 milliarder DKK,[1] og er i 2015 placeret som verdens 435. rigeste person af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.[1] Lars Larsen har to børn og har siden 1984 boet i Silkeborg.

Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Lars Larsen er det yngste barn ud af en søskendeflok på fire. Han er søn af Signe Vera Kirstine Hansen og Lars Kristinus Larsen, men faderen døde få måneder inden hans fødsel. Larsen er opvokset med en enlig mor, der forsøgte sig med både landbrug, hoteldrift og en slikbutik. Moderen havde det dårligt, og det havde økonomien også. Flere gange blev hun indlagt på psykiatrisk afdeling i Viborg, mens børnene prøvede at få det til at hænge sammen derhjemme. Larsen flyttede ofte i sin barndom. I 1956 begyndte han i 1. klasse på Hurup Kommuneskole. Lars Larsen fik som den eneste af de fire søskende lov til at komme i realskolen, og egentlig ville være lærer. Hans storbror Hans fik ham dog overtalt til at gå ind i handelsbranchen og skaffede ham en læreplads. 1. august 1966 startede Larsen i lære i "Magasin H & L" i Thisted, som solgte dyner, sengetøj, gardiner, madrasser, kjolestoffer mv.

Jysk Sengetøjslager[redigér | redigér wikikode]

Efter endt læretid flyttede Lars Larsen til Aalborg, hvor hans kone fik en læreplads i Vodskov. I Aalborg begyndte Lars Larsen som 1. mand i en gardinforretning. Senere blev han gardinmontør hos Dresager Gardiner. I 1974 fik han som 25-årig job i lavprisforretningen MinusService ejet af Ulf Bolighus i Aalborg. MinusService solgte gardiner, sengetøj og badeværelseartikler. Det lykkedes Larsen at lave en sund forretning, og han fik lov til at starte to nye butikker. Ejeren havde ikke lyst til at ekspandere yderligere, da han mente, at Larsen havde for meget fart på. Efter fem år sagde Larsen sit job op for at starte sin egen forretning.

Larsen åbnede sin første Jysk Sengetøjslager i Aarhus den 2. april 1979, og har i dag 102 butikker i Danmark, og næsten 2400 butikker i 43 lande. I alt beskæftiger koncernen 18.500 ansatte.

Lars Larsen har gjort sit ansigt kendt fra 1979 i tv-reklamerne under devisen "Jeg har et godt tilbud til dig". Han var den første til at markedsføre sit firma på denne direkte måde. Metoden er kopieret af andre firmaer. Han ejer JYSK-koncernen, som han også er bestyrelsesformand for.

I juni 2010 blev han Ridder af Dannebrog.

Selvbiografi[redigér | redigér wikikode]

I 2004 udgav Lars Larsen sin selvbiografi, som blev husstandsomdelt gratis i hele Danmark. »Go'daw, jeg hedder Lars Larsen - jeg har et godt tilbud«.[4]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

FirmaStub
Denne biografi om en erhvervsleder er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi