Lars Rugaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lars Rugaard
Født 3. maj 1942 (78 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lars Rugaard (født 3. maj 1942) er en dansk journalist.

Rugaard blev uddannet som journalist i 1966, og har derefter været ansat ved bl.a. UPI, Ritzaus Bureau, Aktuelt, TV-Avisen, Radioavisen og P1s Orientering. På Radioavisen var han i redaktionen for ugemagasinet Refleks og på Orientering var han retspolitisk medarbejder. Han er i dag sammen med hustruen Jette Hvidtfeldt medejer af medierådgivnings-firmaet Rugaard og Hvidtfeldt.

I 1995 modtog han, sammen med Erik Valeur og Christian Nordkap, Cavling-prisen for dækningen af begivenhederne på Nørrebro den 18. maj 1993 og dækningen af undersøgelserne af forløbet. Derudover har han modtaget Kryger-prisen, Press-prisen og Publicistklubbens Jubilæumspris.

Siden 2013 har Lars Rugaard været medlem af Cavling-komiteen.

Lars Rugaard har været engageret i debatten om fornyelsen af offentlighedsloven, bl.a. i indlæg i pressen. I 2010 udgav han sammen med Erik Valeur en dokumentarisk gennemgang af problemer med den eksisterende offentlighedslov og forslaget til en ny offentlighedslov [1]. Bogen blev finansieret af Dansk Journalistforbunds lokalkredse samt medarbejderforeningerne på en række mediearbejdspladser. Sammen med journalisterne Erik Valeur og Jesper Tynnel udarbejdede han i sommeren 2011 et forslag til en ny offentlighedslov med tilhørende forklaringer [2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

JournalistStub
Denne journalistbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi