Lars Rugaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Lars Rugaard (født 3. maj 1942) er en dansk journalist.

Rugaard blev uddannet som journalist i 1966, og har derefter været ansat ved bl.a. UPI, Ritzaus Bureau, Aktuelt, TV-Avisen, Radioavisen og P1s Orientering. På Radioavisen var han i redaktionen for ugemagasinet Refleks og på Orientering var han retspolitisk medarbejder. Han er i dag sammen med hustruen Jette Hvidtfeldt medejer af medierådgivnings-firmaet Rugaard og Hvidtfeldt.

I 1995 modtog han, sammen med Erik Valeur og Christian Nordkap, Cavling-prisen for dækningen af begivenhederne på Nørrebro den 18. maj 1993 og dækningen af undersøgelserne af forløbet. Derudover har han modtaget Kryger-prisen, Press-prisen og Publicistklubbens Jubilæumspris.

Siden 2013 har Lars Rugaard været medlem af Cavling-komiteen.

Lars Rugaard har været engageret i debatten om fornyelsen af offentlighedsloven, bl.a. i indlæg i pressen. I 2010 udgav han sammen med Erik Valeur en dokumentarisk gennemgang af problemer med den eksisterende offentlighedslov og forslaget til en ny offentlighedslov [1]. Bogen blev finansieret af Dansk Journalistforbunds lokalkredse samt medarbejderforeningerne på en række mediearbejdspladser. Sammen med journalisterne Erik Valeur og Jesper Tynnel udarbejdede han i sommeren 2011 et forslag til en ny offentlighedslov med tilhørende forklaringer [2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

JournalistStub
Denne journalistbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi