Lars Seier Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Lars Seier Christensen (født 1963 i København) er en dansk bankdirektør, som sammen med Kim Fournais udgjorde direktionen for Saxo Bank. Lars Seier Christensen fratrådte med udgangen af 2015.

Han er klassisk-sproglig student og stiftede sammen med Fournais i 1992 fondsmæglerselskabet Midas, der senere blev til online-banken Saxo Bank. I 2001 fik den status som en officiel europæisk bank. I 2008 ejede Lars Seier Christensen og Kim Fournais 62 pct. af aktieposten i Saxo Bank, der da havde en værdi på op mod 13 mia. kr. I 2005 solgte stifterne 25 pct. af Saxo Bank til kapitalfonden General Atlantic for 729 mio. kr. I 2010 bosatte han sig i Schweiz.

Lars Seier Christensen er en markant libertariansk debattør i dansk politik. Saxo Bank og dets ledelse har således forbindelse til både partiet Liberal Alliance, cykelholdet Pro Cycling Team Tinkoff Saxo, netavisen 180grader samt den liberale tænketank CEPOS og dets universitet. Han lod også banken genoptrykke 10.000 eksemplarer af den libertarianske amerikanske forfatter Ayn Rands bog Og verden skælvede. Bogen blev blandt andet sendt til politikere, erhvervsfolk, journalister og bankens kunder.

I april 2015 købte han Restaurant Geranium, der har to stjerner i Michelinguiden.[1]

I 1983 giftede Lars Seier Christensen sig med Yvonne, og de har fem døtre sammen.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]