Larsnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Larsnes
Overblik
Land Norge Norge
Kommune Sande
Fylke Møre og Romsdal
Demografi
Indbyggere 629 (2019)[1] Rediger på Wikidata
Andet
Højde m.o.h. 10 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Larsnes er administrationsby i Sande kommune i Møre og Romsdal. 629 indbyggere per 1. januar 2019, og ligger på øen Gurskøya, sydvendt med udsigt til Stad. Larsnes er det eneste tettstedet i kommunen.

Stedet[redigér | rediger kildetekst]

Største arbejdsplads i byen, ud over rådhuset, er Larsnes Mekaniske Verksted AS, som beskæftiger ca. 40 ansatte. Larsnes huser også læge og tandlæge og flere butikker, blandt andet farvehandel, dagligvarebutikker, frisør, bank og bensinstation.

Larsnes har færgeforbindelse med Åram på fastlandet, videre med Voksa/Sandsøya og Kvamsøya. Fem kilometer mod øst af fylkesvei 61 ligger Årvika, med færgeforbindelse til Koparneset.[2]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Tettsteders befolkning og areal, Statistisk sentralbyrå (fra Wikidata).
  2. ^ Larsnes i Store norske leksikon på snl.no. Hentet 21. maj 2020
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi