Laverne Cox

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Laverne Cox
Laverne Cox i 2014.
Personlig information
Født 29. maj 1972 (51 år) Rediger på Wikidata
Mobile, Alabama, USA
Søskende M Lamar Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Marymount Manhattan College
Beskæftigelse Skuespiller, realityshowstjerne, tv-producer
Fagområde Filmskuespil Rediger på Wikidata
Arbejdssted Alabama Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
lavernecox.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Laverne Cox er en amerikansk skuespiller, realityshowstjerne, tv-producer og fortaler for LGBT-rettigheder.

Hun er kendt for sin rolle som Sophia Burset i Netflix-serien Orange Is the New Black, samt for at optræde på forsiden af Time Magazine som første åbent transkønnede person.[1]

Udover hendes arbejde som skuespillerinde, taler hun og skriver om transkønnedes rettigheder og andre aktuelle sager i en række mediekanaler deriblandt Huffington Post.[2] Hendes rolle i Orange Is the New Black har givet hende en platform til at tale om transkønnedes rettigheder. I et interview har hun bemærket om sin rolle: "Sophia er skrevet som en mange-facetteret person, som publikum nemt finder empati for – pludselig opdager de, at de føler empati for en ægte transperson. Og for transkønnede derude, som har brug for at se fremstillinger af folk, som er ligesom dem – og fremstillinger af deres oplevelser - bliver det virkeligt vigtigt."[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Lentz, Marianne (2014-09-17). "Orange is the New Black har sat transkønnethed på dagsordenen". KVINFOs Webmagasin. Arkiveret fra originalen 13. december 2014. Hentet 2014-12-13.
  2. ^ "Laverne Cox Bio". Huffington Post. Hentet 12. april 2012. (engelsk)
  3. ^ Douvris, Michelle. "Sitting Down With Orange is the New Black Star Laverne Cox". Emertainment Monthly. Arkiveret fra originalen 9. november 2013. Hentet 9. november 2013. (engelsk)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

USASpire
Denne biografi om en amerikaner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi