Lennart Damsbo-Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lennart Damsbo-Andersen
Medlem af Folketinget
valgt i Guldborgsundkredsen
Folketingsmedlem 20072022
Personlige detaljer
Født 5. oktober 1956 (66 år)
Ousted
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelse Tømrer
Links
Lennart Damsbo-Andersens hjemmeside
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Lennart Damsbo-Andersen (født 5. oktober 1956 i Ousted) er tidligere folketingsmedlem for Socialdemokraterne, valgt i 2007 i Guldborgsundkredsen. Han er udlært tømrer og tidligere borgmester i Nysted Kommune. Lennart Damsbo-Andersen er gift med Birgit Damsbo-Andersen og far til døtrene Lise og Stine.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Lennart Damsbo-Andersen er opvokset i Halsted på Vestlolland, og blev i 1976 student fra Nakskov Gymnasium. Herefter kom han i lære som tømrer i Nykøbing Falster, hvilket blev afsluttet i 1980.

Arbejde[redigér | rediger kildetekst]

Fra 1980 arbejdede Lennart Damsbo-Andersen en årrække hos forskellige tømrermestre, inden han i 1993 blev valgt som næstformand i den lokale afdeling af Tømrer og Snedker forbundet. I 1997 blev Lennart Damsbo-Andersen valgt som bygningsgruppeformand i det nydannede forbund TIBs afdeling, der dækkede hele Lolland/Falster.

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Fra fagforeningsarbejdet kom Lennart Damsbo-Andersen videre ind i politik, da han i 1993 blev valgt til byrådet og per 1. januar 2002 tiltrådte som borgmester i Nysted Kommune. Denne position varetog han indtil 2006, hvor kommunen som følge af kommunalreformen blev sammenlagt med fem andre kommuner i Guldborgsund Kommune. I Guldborgsund Kommunes byråd sad Lennart Damsbo-Andersen, indtil indvælgelsen i Folketinget i 2007, bl.a. som formand for Erhverv, Turisme og Arbejdsmarkedsudvalget.

Ved folketingsvalget d. 13. november 2007 fik Lennart Damsbo-Andersen 5.731 personlige stemmer. Han er i Folketinget medlem af arbejdsmarkeds-, bolig-, indfødsrets-, kommunaludvalgene samt Udvalget for Udlændinge og Integration, og medlem af IPU-bestyrelsen.

Den 6. februar 2014 blev Lennart Damsbo-Andersen ligeledes udpeget som socialdemokraternes statsrevisor. Han efterfulgte Magnus Heunicke, der ved regeringsrokaden blev udpeget til Transportminister.

Lennart Damsbo-Andersens politiske mærkesager er et øget fokus på den sociale ulighed, et bedre og mere inkluderende uddannelsessystem samt bedre infrastruktur og kollektiv trafik, især i udkantsområderne.

Lennart Damsbo-Andersen valgte d. 21 marts 2022 ikke at genopstille til det næste folketingsvalg.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]


Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Lennart Damsbo-Andersen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.