Leonora Christina Skov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Leonora Christina Skov
Dansk litteratur
21. århundrede
Født 31. maj 1976 (42 år)
Helsinge, Danmark
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Feminist, litteraturkritikerRediger på Wikidata
Genre skønlitteratur, romaner
Litterær bevægelse gotisk fiktion
Påvirket af Mary Shelley, Karen Blixen, Siri Hustvedt, Lewis Carroll, Charlotte Brontë
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Leonora Christina Skov (født 31. maj 1976 i Helsinge) er en dansk forfatter og litteraturkritiker bosat på Frederiksberg. Hun er gift med videnskabsjournalist Annette K. Nielsen.

Leonora Christina Skov er student fra Helsinge Gymnasium i 1995 og i 2005 mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet på en afhandling om Frankenstein, gotiske litteratur og ny feministisk litteraturteori. Ved siden af sit forfatterskab fungerede hun fra 2004 til 2006 som litteraturanmelder ved Politiken og siden 2006 har hun været litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun deltog jævnligt i kulturprogrammet SmagsdommerneDR2 og deltager fortsat i Mads og Monopolet på P3. Hun er desuden en benyttet foredragsholder.

Fra 2000 til 2003 var hun bestyrelsesmedlem i Kvindeligt Selskab. I 2003 medvirkede hun i DR2's satireserie OBLS – Oplysning om bøsser og lesbiske til samfundet. I 2008 blev hun kåret som Årets Regnbueperson af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. I 2010 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat for sit forfatterskab. I 2011 blev hun optaget i Kraks Blå Bog. I 2012 deltog hun sammen med Annette K. Nielsen i DR-programserien Sådan er kærligheden. Silhuet af en synder er solgt til udgivelse i Norge, Spanien og Tyskland, Førsteelskeren er solgt til udgivelse i Tyskland, og Hvor intet bryder vinden er solgt til udgivelse i Tyskland, Holland og Tjekkiet

Hun har været writer-in-residence på Hawthornden Castle i Skotland, Sangam House i Indien, Château de Lavigny i Schweiz, Swatch Art Peace Hotel i Shanghai, Ledig House i USA samt ved Det Danske institut i Athen og Damaskus. Hun har desuden fået tildelt ophold i Jyllands-Postens Fonds og FrederiksbergFondens legatboliger i Berlin, Statens legatbolig Paris samt Det Danske Kulturinstituts legatbolig i Sankt Petersborg. Fra januar til marts 2016 var hun artist-in-residence i Cholamandal Artist Village i Chennai, Indien.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

  • 2018: Den, der lever stille (roman)
  • 2015: Hvor intet bryder vinden (roman)
  • 2012: Førsteelskeren (roman)
  • 2010: Silhuet af en synder (roman)
  • 2008: Glashuset (børnebog)
  • 2007: Champagnepigen (roman)
  • 2006: Alice i Eventyrland (gendigtning)
  • 2005: Skeletter i skabet – en kritisk introduktion til queer teori, postfeminisme og dekonstruktion (magisterafhandling)
  • 2003: Rygsvømmeren (roman)
  • 2002: De røde sko – Feminisme nu (red. antologi)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Leonora Christina Skov kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.