Spring til indhold

Lesley Ann Warren

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lesley Ann Warren
Personlig information
Født16. august 1946 (77 år)
New York City, New York, USA Rediger på Wikidata
NationalitetUSA Rediger på Wikidata
Uddannelses­stedProfessional Children's School, High School of Music & Art Rediger på Wikidata
BeskæftigelseTv-skuespiller, filmskuespiller, sanger, teaterskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
NomineringerOscar for bedste kvindelige birolle (17. februar 1983) Rediger på Wikidata
UdmærkelserTheatre World Award (1966) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Lesley Ann Warren (født 16. august 1946) er en amerikansk skuespiller og sanger. Hun har indspillet i mere end tres film, herunder de populære film Millionaire, Victor/Victoria og Clue og Color of Night.

Warren har også haft flere roller i flere forskellige populære tv-shows som Mission: Impossible, Desperate Housewifes, Crossing Jordan og Will & Grace. Hun er af russisk-jødisk afstamning og har en søn ved navn Christopher Peters (født 1968), som også er en skuespiller. Hun giftede sig med Ronald Taft i 2000.

Warren begyndte sin karriere som balletdanser og fik blandt andet uddannelse på den berømte American Ballet School. Hun begyndte at optræde som skuespiller i en alder af 17 år. Hendes debut på Broadway kom i 1963 med sin optræden i en musical. Hun blev tildelt en Theater World Award for sin præstation i musical-opsætningen Drat! The Cat!.

I 1973 skildrede Warren Scarlett O'Hara i Los Angeles-produktionen af musicalen Scarlett, men skuespillet blev kritiseret som meget dårligt gennemgået og gik ikke videre til Broadway som planlagt. Warren havde flere tilbagevendende roller i TV-serien Will & Grace som karakteren Will Trumans fars elsker, og i serien Desperate Housewifes spillede hun rollen som Susan Mayers mor.

Eksterne skuespiller[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne amerikanske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi