Letlands Kunstakademi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Letlands Kunstakademi
Letlands Kunstakademis bygning
Generelle informationer
Type Universitet
Sted Letland Riga, Letland
Grundlagt 1921; 101 år siden (1921)
Leder Kristaps Zarins
Eksterne henvisninger
www.lma.lv/
Oversigtskort

Letlands Kunstakademi (lettisk: Latvijas Mākslas akadēmija, forkortet LMA) er et universitet indenfor forskning i kunst, kreativitet og kultur i Riga, hovedstaden i Letland. Initiativet til Letlands Kunstakademi blev taget af dennes første rektor Vilhelms Purvītis, som ønskede at opbygge en undervisningsinstitution i Letland med videregående uddannelser indenfor kunst. En beslutning den 20. august 1919 af Letlands Folkeråds midlertidige ministerkabinet muliggjorde oprettelsen af Letlands Kunstakademi, mens selve den officielle åbning foregik den 12. oktober 1921.

Letlands Kunstakademi befinder sig i én af det tidlige 20. århundredes mest imponerende arkitektoniske monumenter i Riga – den tidligere Fondsbørs Handelsskoles bygning, opført i nygotisk stil efter et projekt af arkitekten Wilhelm Bockslaff.

Kunstakademiet er en selvstændig institution med ret til selvstændigt at udvikle sine egne statutter og definere både indhold og former for forskningens retninger og dennes indhold, i overensstemmelse med gældende love og bestemmelser. Uddannelser gennemføres både på fuld- og deltid, samt på stedet eller via distanceundervisning. Rektor siden 2017 er professor Kristaps Zarins.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
LetlandSpire
Denne artikel om et lettisk bygningsværk og/eller en seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bygning eller seværdighed