Letlands Kunstakademi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Letlands Kunstakademi
Riga makslas akademija academy of art.jpg
Letlands Kunstakademis bygning
Generelle informationer
Type Universitet
Sted Letland Riga, Letland
Grundlagt 1921; 99 år siden (1921)
Leder Aleksejs Naumovs
Eksterne henvisninger
www.lma.lv/

Letlands Kunstakademi (lettisk: Latvijas Mākslas akadēmija, forkortet LMA) er et universitet indenfor forskning i kunst, kreativitet og kultur i Riga, hovedstaden i Letland. Initiativet til Letlands Kunstakademi blev taget af dennes første rektor Vilhelms Purvītis, som ønskede at opbygge en undervisningsinstitution i Letland med videregående uddannelser indenfor kunst. En beslutning den 20. august 1919 af Letlands Folkeråds midlertidige ministerkabinet muliggjorde oprettelsen af Letlands Kunstakademi, mens selve den officielle åbning foregik den 12. oktober 1921.

Letlands Kunstakademi befinder sig i én af det tidlige 20. århundredes mest imponerende arkitektoniske monumenter i Riga – den tidligere Fondsbørs Handelsskoles bygning, opført i nygotisk stil efter et projekt af arkitekten Wilhelm Bockslaff.

Kunstakademiet er en selvstændig institution med ret til selvstændigt at udvikle sine egne statutter og definere både indhold og former for forskningens retninger og dennes indhold, i overensstemmelse med gældende love og bestemmelser. Uddannelser gennemføres både på fuld- og deltid, samt på stedet eller via distanceundervisning. Rektor siden 2007 er professor Aleksejs Naumovs.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Koordinater: 56°57′17.41″N 24°6′41.58″Ø / 56.9548361°N 24.1115500°Ø / 56.9548361; 24.1115500

SkoleStub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
LetlandStub
Denne artikel om et lettisk bygningsværk og/eller en seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed