Liberalt Folkeparti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Liberalt Folkeparti  
 
Grundlagt 2014
Pladser i Folketinget
0 / 179
Pladser i byrådene:
2 / 2.444
 
Partifarve(r) Grøn
Partibogstav D (lokalt)
 
Website liberalt-folkeparti.dk

Liberalt Folkeparti er officielt et landsdækkende politisk parti, men reelt en kommunalpolitisk udbryderliste i Esbjerg Kommune.

Oprettelsen[redigér | redigér wikikode]

Partiet blev stiftet af de to tidligere byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti, Freddie og Kim Madsen, efter en række interne stridigheder i Dansk Folkepartis lokalafdeling i Esbjerg Kommune.[1] Partiet meddelte ved stiftelsen, at man ønskede at opstille til Folketinget ved valget i 2015. Freddie Madsen sad i Folketinget i perioden 2001-05.

Politik[redigér | redigér wikikode]

Partiet har en meget kritisk tilgang til Den Europæiske Union, og ønsker at begrænse dennes magt. Derudover mener partiet, skal Danmark bør træde ud af Schengen-samarbejdet.[2] Partiet slår fast, at Danmark ikke skal være et indvandringsland, og er således meget kritisk over for multikulturisme.[3] Ideologisk set kan man placere partiet som et nationalkonservativt parti med socialdemokratiske træk, især fordi partiet tidligere ønsket lokale skattestigninger for at undgå at spare på velfærden.[4]

Vælgererklæringer[redigér | redigér wikikode]

I perioden fra 29. april 2014 til 29. april 2017 indsamler partiet vælgererklæringer med henblik på at blive opstillingsberettiget til Folketinget.


Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]