Life on Mars

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Life on Mars
Information
Genre Drama /Science Fiction
Skabt af Matthew Graham
Tony Jordan
Ashley Pharoah
Medvirkende John Simm
Philip Glenister
Liz White
Dean Andrews
Marshall Lancaster
Spilletid ca. 60 minutter
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 16 (Sendt i UK)
Produktion
Produktionsland Storbritannien Storbritannien
Udsendt
Sidst sendt 10. april 2007
Først sendt i DK ?
Sidst sendt i DK ?
Links
Life on MarsIMDb (engelsk)

Life on Mars er en britisk tv-serie skabt af Matthew Graham, Tony Jordan og Ashley Pharoah. Serien debuterede på BBC One den 9. januar 2006 og sidste afsnit blev vist 10. april 2007. En Amerikansk version af serien havde premiere i Oktober 2008, men serien stoppede efter kun en sæson af 16 afsnit.

I Februar 2008 begyndte efterfølgeren Ashes to AshesBBC One.


Handling[redigér | rediger kildetekst]

Life On Mars fortæller historien om DCI (Detective Chief Inspector) Sam Tyler, som efter et biluheld i 2006 pludselig vågner op 1973 – er han skør, i koma eller rejst tilbage i tiden? I 1973 arbejder han for Manchester og Salford politi som DI under DCI Gene Hunt, i en tid hvor politiets metoder er meget anderledes end de nutidens, mens han prøver at komme tilbage til sin egen tid.

Personer[redigér | rediger kildetekst]

Sam Tyler[redigér | rediger kildetekst]

Hovedpersonen, spillet af John Simm.

Annie Cartwright[redigér | rediger kildetekst]

Kvindelig politibetjent, første WDC hos Machester og Salford politi. Spillet af Liz White

DCI Gene Hunt[redigér | rediger kildetekst]

Leder af Manchester og Salford politis A division. En politisk ukorrekt chauvinist, som ikke har nogle moralske kvaler med at bruge vold for at få sin vilje, men han har respekt for folkene der arbejder under ham. Hans forhold til Sam Tyler kan bedst beskrives som et kærligheds/had forhold, og de har begge en modvillig respekt for hinandens arbejdsmetoder. Er med i både "Life on Mars" og "Ashes to Ashes", og bliver spiller af Philip Glenister

Ray Carling[redigér | rediger kildetekst]

DS Ray Carling bliver spillet af Dean Andrews. Han havde oprindeligt søgt om stillingen som DI men blev overset til fordel for Sam, og derfor var deres forhold gennem hele serien ret anspændt. Medvirker både i "Life on Mars" og "Ashes to Ashes".

Chris Skelton[redigér | rediger kildetekst]

Har ranken DC, og respekterer modsat Ray Carling Sam og hans metoder – dog er han ofte splittet mellem sin loyalitet til Gene og Sam. Er spillet af Marshall Lancaster og er med i både "Life on Mars" og "Ashes to Ashes".

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]