Lilly brudekjoler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.

Lilly er en dansk brudekjoleproducent med butikker og forhandlere i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og Schweiz. Lilly Brændgaard er kvinden, der står bag den familieejede brudekjolevirksomhed, som hun etablerede tilbage i 1946.

Lilly Brændgaard – kvinden bag Lilly brudekjoler[redigér | redigér wikikode]

Lilly Brændgaard blev født i 1918. Hun var datter af en maler og en hjemmesyerske, og hjalp som barn sin mor med at sy. Hun kom lære som syerske og tilskærer. Hendes evner og sans for mode og design, skulle vise sig at være gode. Og I 1946 åbnede hun sin egen systue i Vejle – under navnet "Kjoleateliet Lilly". Til at begynde med syede Lilly primært tøj om, da stof var en mangelvare i efterkrigsårene. Men Lilly Brændgaard viste sig hurtigt at være en dygtig designer, og der gik ikke længe, før hun havde en stor [[kunde]}]skare og måtte ansætte folk til at hjælpe med at sy tøjet.

Specialiseret i brudekjoler[redigér | redigér wikikode]

Lilly fattede hurtigt interesse for brudekjoler og brudeudstyr, og efter 10 år med hverdagstøj, ændrede hun produktfokus og firmaet skiftede navn til Lilly brudekjoler. Hun fulgte med i hvad rørte sig på modescenen. Efterspørgslen på hendes brudekjoler og -udstyr var stor, og der gik ikke mange år, før hun måtte åbne flere forretninger og ansætte flere folk.

I en lang årrække var Lilly stort set eneforhandler af brudekjoler og brudeudstyr i Danmark – takket være solidt håndarbejde og hendes sans for brudekjoledesign. På grund af faldende fødselstal i 1980’erne ændrede Lilly produktfilosofien til også at være begivenhedstøj.

Brudekjolen er stadig hovedprodukt, selv om virksomheden i dag også designer kjoler til mange festlige anledninger: fx cocktailkjoler, selskabskjoler, gallakjoler, dåbskjoler, konfirmationskjoler, selskabskjoler og brudepigekjoler. Kollektionen omfatter desuden også herretøj til fest og bryllup.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

LILLY Brudekjoler , Festtøj, Konfirmationskjoler og Dåbskjoler