Limfjordsporter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En flaske LimfjordsPorter på stranden

LimfjordsPorter er en øl fra Thisted Bryghus af typen porter. Det er en mørk øl, der brygges på en blanding af forskellige ingredienser som karamel- og røgmalt samt engelsk lakrids. Den har en alkoholprocent på 7,9.

Historie[redigér | redigér wikikode]

LimfjordsPorter blev oprindeligt brygget af bryggeriet Urban i Aalborg. Da dette lukkede i 1986, blev Limfjordsporter-navnet købt af brygmester Peter Klemmensen på Thisted Bryghus, som i 1989 lancerede Thisteds LimfjordsPorter. Dette var en ny øl, der var baseret på syv års eksperimenter. Udviklingen fortsatte kontinuerligt, og først i 1997 besluttede Klemmensen sig for, at han ikke yderligere kunne forbedre produktet, som på dette tidspunkt var blevet hans egen favoritøl.[1] på 7,9%.

Varianter[redigér | redigér wikikode]

I 2015 lancerede Thisted Bryghus en "limited edition" ved navn LimfjordsPorter Lakrids, hvor mængden af lakrids i følge Thisted Bryghus var fordoblet. I 2016 annoncerede Thisted Bryghus, at LimfjordsPorter Lakrids ville blive sat i produktion.

I 2016 indgik Thisted Bryghus og Mikkeller et samarbejde om en LimfjordsPorter ved navn "Beer Geek LimfjordsPorter".[2]

Andre navne[redigér | redigér wikikode]

LimfjordsPorteren er almindeligvis kendt som Øllets Gentleman. Ofte forkortes øllen bare LFP, hvilket for eksempel er navnet på fansiden for øllen på Facebook.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]