Spring til indhold

Limousine

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For kvægracen, se limousine (kvægrace).
Mercedes W123, Ottesædet tysk limousine (Serieproduceret)
Amerikansk produceret limousine
En forlænget Trabant-limousine, der anvendes til turistkørsel i Dresden

En limousine er en stor luksuriøs bil, ofte længere end standardmodellerne. Mange "vigtige" personer (f.eks. royale, politikere og præsidenter) eller kendte (f.eks. sangere og skuespillere) vælger ofte en limousine som transport. Måske fordi det indgyder respekt eller udstråler magt.

Navnet "limousine" kommer af at de tidlige modeller i profil mindede om den traditionelle hætte fra provinsen Limousin i Frankrig. For nu at forstå ordet Limousine i sammenhæng med biler, er ordet limousine en bil der køres af en ansat chauffør, det kan for den sags skyld være en Fiat 500, om end det typisk er en luksusbil, så som Mercedes eller Audi i Europa, hvor Frankrig dog benytter franske biler, England engelske biler osv. Når man høre ordet Limousine, så tænker man ofte på de forlængede modeller, dette er jo sådan set også korrekt, men kaldes for Party Limousiner og/eller Bryllups Limousiner. I Danmark kræves der tilladelse til at drive limousinekørsel som virksomhed.

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
TrafikSpire
Denne trafikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.