Lisa Edelstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lisa Edelstein

Lisa Edelstein 2009.jpg

Personlig information
Født 21. maj 1967 (54 år) Rediger på Wikidata
Boston, Massachusetts, USA Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Circle in the Square Theatre School,
Tisch School of the Arts,
Wayne Valley High School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, dramatiker, stemmeskuespiller, skuespiller, skribent Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lisa Edelstein (født 21. maj 1966) er en amerikansk skuespiller og manuskriptforfatter. Hun er formentlig mest kendt som Dr. Lisa Cuddy i tv-serien House M.D.

Baggrund og opvækst[redigér | rediger kildetekst]

Edelstein er fra Boston, Massachusetts, hvor hun voksede op med sine forældre Alvin og Bonnie Edelstein. Hendes far er børnelæge i New Jersey. Hun er den yngste af tre børn. Hun flyttede til New York City da hun var 18 for at blive skuespiller. Mens hun boede i NY, blev hun kendt i club livet som "Lisa E".

Kariere[redigér | rediger kildetekst]

Efter successen i club-livet, brugte hun dette til at komme ind i skuespiller-livet. I løbet af 90'erne fik hun større roller i tv-dramaer, i 2000 havde hun en rolle i serien Ally McBeal. I 2004 blev hun castet til rollen som Dr. Lisa Cuddy i serien House M.D.. Hun har medvirket i filmen Daddy Day Care, hvor hovedpersonen er Eddie Murphy, og hun spiller mor til en af børnene.

Personlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Edelstein bor for tiden i Los Angeles, hun er vegetar og holder meget af dyr. I sin fritid holderer hun af at skrive, male og lave musik. Hun er i et forhold med Petri Raisanen(der er yoga guru).

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.