Lisa Edelstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lisa Edelstein

Lisa Edelstein (født 21. maj 1966) er en amerikansk skuespiller og manuskripforfatter. Hun medvirker for tiden som Dr. Lisa Cuddy i tv-serien House M.D.

Baggrund og opvækst[redigér | redigér wikikode]

Edelstein er fra Boston, Massachusetts, hvor hun voksede op med sine forældre Alvin og Bonnie Edelstein. Hendes far er børnelæge i New Jersey. Hun er den yngste af tre børn. Hun flyttede til New York City da hun var 18 for at blive skuespiller. Mens hun boede i NY, blev hun kendt i club livet som "Lisa E".

Kariere[redigér | redigér wikikode]

Efter successen i club-livet, brugte hun dette til at komme ind i skuespiller-livet. I løbet af 90'erne fik hun større roller i tv-dramaer, i 2000 havde hun en rolle i serien Ally McBeal. I 2004 blev hun castet til rollen som Dr. Lisa Cuddy i serien House M.D.. Hun har medvirket i filmen Daddy Day Care, hvor hovedpersonen er Eddie Murphy, og hun spiller mor til en af børnene.

Personlige liv[redigér | redigér wikikode]

Edelstein bor for tiden i Los Angeles, hun er vegetar og holder meget af dyr. I sin fritid holderer hun af at skrive, male og lave musik. Hun er i et forhold med Petri Raisanen(der er yoga guru).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.