Lise-Lotte Norup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lise-Lotte Norup
Personlig information
Født 12. marts 1951 (67 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller, sanger, forfatter
Aktive år 1969 -

Lise-Lotte Norup (født 12. april 1951) er en dansk skuespiller, sanger og forfatter, der er kendt fra teater, film, revy samt vokalgrupper.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Hun begyndte sin karriere som fotomodel, inden hun i 1969 kom med i en opsætning af komedien SolstikABC-Teatret. I løbet af 1970'eren indspillede hun en række film, og hun var blandt andet med i flere af Sengekantsfilmene. Hun havde også mere seriøse roller, blandt andet i Det er nat med fru Knudsen og Rapportpigen. Mange af hendes film udnyttede hendes gode udseende samt det faktum, at hun ikke var bleg for at optræde nøgen.

I samme årti uddannede Norup sig til lægesekretær, men hun fandt ud af, at skuespilbranchen var mest tillokkende. Hun har været med i en lang række teaterforestillinger, ofte med musik, som Hair, My Fair Lady og Mød mig på Cassiopeia. Blandt hendes store roller var også titelrollen i Mary/Marilyn, hvor hun spillede en kvinde, der meget lignede Marilyn Monroe. På tv har hun bl.a. medvirket i serierne En by i provinsen, Strandvaskeren og Ugeavisen.

Lise-Lotte Norup har medvirket i en lang række revyer. Første gang var på Silkeborg Sommerteater i 1981, og siden har hun medvirket i blandt andet Lindenborg Revyen, Rottefælden, Græsted Revyen, Nykøbing F. Revyen og Sønderborg Revyen.

Ved siden af skuespillet har Lise-Lotte Norup også demonstreret gode sangevner. Tidligt i karrieren fik hun udgivet albummet Lise-Lotte med selvskrevne sange. Senere udgjorde hun sammen med Allan Mortensen, Jannie Høeg og Ole Rasmus Møller gruppen Hans Mosters Vovse, som udgav et par plader. I 1992 deltog hun i Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Livet spejler sig"

Det er dog først og fremmest i gruppen Swing Sisters, hun har optrådt i rent musikalske sammenhænge. Gruppen består ud over Norup af Kirsten Vaupel og Kirsten Siggaard og blev dannet i 1992. Den optræder fortsat med mellemrum, når de tre medlemmer har mulighed for det.

Endelig har Lise-Lotte Norup udgivet flere kogebøger samt debatbogen Himmelmor, der argumenterer for retten til aktiv dødshjælp.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Lise-Lotte Norup kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.