Lise Bech

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Lise Bech
Medlem af Folketinget
Nuværende
Overtaget embede
Folketingsvalget 2015
Ordfører­skaber
Udvalgsposter
Valgkreds Nordjylland
Personlige detaljer
Født 16. september 1961 (60 år)
Esbjerg, Danmark
Nationalitet Danmark Dansker
Politisk parti Dansk Folkeparti Logo.svg Dansk Folkeparti
(1995 - 2022)
     Løsgænger
(Siden 2022)
Beskæftigelse Selvstændig
Links
hjemmeside
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Lise Bech (født 16. september 1961 i Esbjerg)[1] er en dansk politiker, der blev valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti ved valget i 2015, og har været ordfører for partiet på en række politikområder. Ved formandsvalget til det ekstraordinære årsmøde i Dansk Folkeparti støttede hun Martin Henriksen, der dog ikke blev valgt til fordel for Morten Messerschmidt hvis' ledelsesstil Bech senere kritiserede sammen med en række andre partimedlemmer i folketingsgruppen, som meldte sig ud af partiet i februar 2022, for i stedet at blive løsgængere i Folketinget.[2]

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Hun blev født den 16. september 1961 som datter af forhenværende salgsdirektør Poul Erik Bech og forhenværende danselærerinde og sygehjælper Ellen Baagøe Bech.[1]

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Var i 1995 med til at stifte Dansk Folkepartis lokalforening i Støvring kommune. Bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti lokalforening, Støvring kommune fra 1996-2006.

Byrådsmedlem i Støvring Kommune fra 1999-2006. En periode medlem af Børne og Kulturudvalget. En periode medlem af Teknik og Miljøudvalget.

Byrådsmedlem i Rebild Kommune 2014-2015. Medlem af Sundhedsudvalget. Medlem af Arbejdsmarkedsudvalget. Lise Bech trådte ud af Byrådet efter folketingsvalget, for at varetage arbejdet i Folketinget.

Ved Folketingsvalget 2015 blev hun valgt for Nordjyllands Storkreds med 4.181 personlige stemmer.[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c d Lise BechFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
  2. ^ Rasmus Lindegaard Hansen og Morten Henriksen (21. februar 2022), Fire folketingsmedlemmer forlader Dansk Folkeparti i protest mod Morten Messerschmidt, DR Nyheder, hentet 22. februar 2022
  3. ^ "Lise Bech - Dansk Folkeparti | Valg 2015 | DR". Arkiveret fra originalen 24. september 2015. Hentet 26. august 2015.
DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Lise Bech kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.