Lone Nørgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.

Lone Nørgaard født d. 18. september 1952 i København, er dansk forfatter og samfundsdebattør. Student fra Frederiksberg Gymnasium og uddannet som cand.mag. med dansk, engelsk og filosofi fra Københavns Universitet. Fra 1982-2018 ansat som HF-lærer inden for voksenuddannelsen. Hun var aktiv som bestyrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund i begyndelsen af 1990’erne, men gjorde op med ligestillingsbegrebet i de to debatbøger ”Sex, løgn og kvinder”(1993) og ”Børn, løgn og kvinder” (2001).

Fra 2005-2015 var Nørgaard tilknyttet Jyllands-Posten som fast kronikør og litteraturanmelder. I samme periode bidrog hun med en lang række indlæg til dagblade, tidsskrifter og blogs inden for emner som familie, børneopdragelse, kønsidentitet, ligestilling, uddannelse, lærerrollen, autoritetstab, aktiv dødshjælp m.m.

Lone Nørgaard er islamkritiker og har i en række YouTube-videoer talt om bøger om Islam.

I 2015 meldte hun sig ind i Dansk Samling og blev valgt ind i hovedstyrelsen.[1] Hun er mangeårigt medlem af Trykkefrihedsselskabet og blev i 2018 valgt ind i bestyrelsen som næstformand.[2]

Siden 2015 har hun været fast bidragyder med artikler og film- og boganmeldelser til Den Korte Avis og skriver herudover kronikker, artikler og debatindlæg, og siden 2016 har hun været aktiv på den alternative medie-platform NewSpeek med artikler, anmeldelser og videoblogging. [3]

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]