Lonnie Devantier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lonnie Devantier
Pseudonym Lonnie Kjer
Født Lonnie Høgh Devantier Askou Kjer
28. november 1972 (48 år)
København Rediger på Wikidata
Beskæftigelse sanger, sangskriver
Aktive år 1990-nu
Associeret med Dark & Dear

Lonnie Høgh Devantier Askou Kjer, kendt som Lonnie Devantier, (født 28. november 1972) er en dansk sanger og sangskriver, der vandt Dansk Melodi Grand Prix 1990 med sangen "Hallo Hallo".

Hun deltog derfor i Eurovisionens Melodi Grand Prix samme år i Zagreb i det daværende Jugoslavien (nu Kroatien), hvor hun opnåede en 8. plads. I 1991 udgav hun sit debutalbum ved navn "Nu er det min tur". Ivan Pedersen og Søren Jacobsen skrev titelmelodien og sangen "Rejsen til verdens ende".

Lonnie Devantier var hendes daværende kunstnernavn. I dag bruger hun navnet Lonnie Kjer i sin profession som sangskriver. Hun er bosat på Amager i København. Hun er datter af musiker Egon Kjer og Gurli Kjer. Lonnie Kjer er uddannet med hovedfaget rytmisk sang fra Rytmisk Musikkonservatorium. I 2006 skrev hun teksten til en melodi i det danske melodi grand prix, det var sangen Grib mig, der blev fremført af Trine Jepsen og Christian Bach. I 2008 udgav hun i eget navn albummet "Tæt På". I 2009 udsendte hun i samarbejde med Stefan Mørk albummet "13 Songs". Samarbejdet har siden udviklet sig til et decideret band: Dark & Dear.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]