Lorde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lorde
Lorde i 2017
Information
Pseudonym Lorde Rediger på Wikidata
Født Ella Maria Lani Yelich-O'Connor
7. november 1996 (27 år)
Auckland, New Zealand, Takapuna, New Zealand Rediger på Wikidata
Statsborger Kroatien,
New Zealand Rediger på Wikidata
Bopæl Herne Bay Rediger på Wikidata
Mor Sonja Yelich Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Genre Art pop, dream pop, electropop, indie electronic
Beskæftigelse Sanger-sangskriver, pladeproducer
Aktive år 2009-nu
Pladeselskab UMG, Lava, Republic
Instrumenter
Vokal
Signatur
Eksterne henvisninger
lorde.co.nz
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Ella Marija Lani Yelich-O'Connor (født 7. november 1996) er kendt under kunstnernavnet Lorde (/ˈlɔrd/), er en newzealandsk sangerinde og sangskriver, født og opvokset i Devonport, Auckland. Hun optrådte i forskellige sang- og dramatimer som barn, som trettenårig underskrev hun en kontrakt med pladeselskabet Universal. Hun tog sit kunstnernavn på grund af en fascination af "kongelige og aristokrater", men da hun følte at 'Lord' var for maskulint, tilføjede hun et 'e'.

Hendes debut var en EP med titlen The Love Club, som blev udgivet i november 2012 og hendes første single, "Royals", gik direkte ind som nummer 1 på New Zealands top 40 og opnåede at ligge nummer 1 på Billboard Hot 100 i 2013, hvilket gjorde hende til den første newzealandske soloartist med en single, som har ligget nummer 1 i USA. Hendes debutalbum, Pure Heroine, som blev udgivet i september 2013, modtog anerkendelse og kommerciel succes verden over.

Opfølgeren til debutalbummet udkom først fire år efter i juni 2017. Dette album, Melodrama, blev rost af anmeldere i blandt andet Storbritannien og Danmark[1].

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Nielsen, Silas Bay (16. juni 2017). "Roskilde-topnavn udgiver nyt i dag - og anmelderne kalder det mesterligt". DR.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]