Loven om tiltrækning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Loven om tiltrækning er blevet populariseret efter filmen "The Secret" af Rhonda Byrne fra 2006. "Hemmeligheden" (the secret) er "loven om tiltrækning", som hævdes at være en naturlov. I følge loven påvirker man virkeligheden med sine tanker vha. "vibrationer".

Hvis man fx fokuserer på regninger, får man flere regninger, mens man får penge, hvis man fokuserer på penge. Det hævdes også, at man kan heale vha. tankens kraft. Kvantefysik bruges gerne til at legitimere troen på loven om tiltrækning.

Omkring år 1900 blev der skrevet flere bøger om emnet; blandt andet Thought Vibration or the Law of Attraction in the Thought World (1906) af William Walker Atkinson. Udtrykket "loven om tiltrækning" er nævnt i flere teosofiske skrifter af bl.a. andet William Quan Judge i 1915 og Annie Besant i 1919. Besant forklarede, at den beskriver en form for karma.

PseudovidenskabStub
Denne artikel om pseudovidenskab er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.